• hola@quantumpsicologia.com
  • 93.414.38.95
  • hola@quantumpsicologia.com
  • 93.414.38.95
  • Estem al costat de Pl. Urquinaona

QUÈ T’ESTÀ PASSANT SEXUALITAT?

 

Com és que hi ha problemes sexuals actualment? Com ens podem explicar que, malgrat tenir més informació, llibertat i educació sexual, continuen existint disfuncions sexuals? De quina manera la nostra societat actual pot estar afavorint l’aparició de problemes sexuals? Per què li diem sexe quan realment volem dir amor? O era al revés la pregunta? Estem vivint una etapa definida com d’alliberament sexual després d’haver viscut la repressió sexual per la influència de la moral judeo-cristiana. Doncs, què t’està passant actualment sexualitat?

Malgrat l’alliberament sexual, la incitació a la sexualitat pot jugar en contra com un efecte paradoxal. Segons Giorgio Nardone, el potent mecanisme neuroendocrí que regula el comportament sexual és també molt delicat i la interferència per part de la ment conscient pot alterar de manera notable el funcionament sexual. Una possible resposta a aquestes preguntes pot ser raonada a través de la paradoxa «Sigues feliç!». Hem passat del no has al has de gaudir de la sexualitat. Només és necessari observar la quantitat d’informació que arriba a les nostres mans sobre tècniques per a arribar a l’orgasme, joguines sexuals per a practicar la masturbació, receptes per a no caure en la rutina sexual, pàgines de contactes sexuals a través d’Internet, programes de ràdio i televisió on ofereixen recursos per a gaudir d’una sexualitat plena, etc.

 

Malgrat és necessari tenir informació sobre com millorar la nostra sexualitat dia a dia, succeeix que el nostre inconscient escolta aquests missatges i ho viu com una obligació

Hi ha persones que es preocupen si no tenen relacions sexuals amb una freqüència de dues vegades a la setmana o se senten frustrats/des si no lliguen en un dissabte a la nit pel que pensaran la resta de les seves amistats. La primera cita en una relació acaben al llit en la majoria d’ocasions passant per alt la seducció, així com d’altres que es frustren perquè no reben una trucada després d’una cita malgrat haver dit explícitament que no volia una relació formal.

 

Totes aquestes contradiccions generen insatisfacció sexual. Una de les conseqüències d’aquesta situació és que, cada vegada més, els homes no sempre estan disponibles per tenir relacions sexuals perquè tenen por. Malgrat que aquesta conseqüència té aspectes positius, faig una pregunta: pot ser que estiguem passant a l’obligació de la felicitat sexual?
Algunes de les percepcions socials són les següents:

– Sexe com primera meta en la realització de la felicitat personal
– Idealització dels models sexuals proposats per la ficció i la publicitat
– Dificultat per escoltar les pròpies necessitats i desitjos

 

L’obligatorietat és un potent antiafrodisíac. Per tant, la sexualitat és un espai de llibertat, no d’obligació. Segons l’Anàlisi Transaccional, és necessari estimular l’ESTAT NEN que és la part infantil de cadascú de nosaltres, més enllà de l’edat. És l’únic estat del jo que hi ha en néixer i s’acaba de formar al voltant dels 8 anys. Es regeix pel plaer i la seva funció és sentir les emocions autèntiques. El Nen només sent. Les funcions del Nen són: obtenir plaer, sentir les emocions, divertir-se, mantenir relacions sexuals, etc. Quan parlem de sexualitat, ens estem referint a l’Estat del jo Nen Natural: instints, emocions, emocions sense control, innocència, sexualitat, creativitat, etc. Aquest estat del Jo pot permetre connectar amb l’essència de la sexualitat fugint de les exigències actuals que estan contaminant el plaer. Cada persona ha de trobar el seu propi camí en la sexualitat perquè sigui satisfactòria tenint en compte els seus valors i creences personals sense deixar-se dominar per la por o les pressions socials. La felicitat no depèn de la quantitat de relacions sexuals que has tingut durant l’última setmana, doncs és una recepta que necessita diferents ingredients.

 

Què et ve de gust? Què necessites per sentir-te satisfet/a sexualment? Què busques en una relació sexual?

 

Abans d’acabar, us deixo amb el podcast del passat 17 de gener que vaig estar col·laborant en el programa de Catalunya Ràdio «Les mil i una nits de la Maria de la Pau Janer» parlant del sexe tràmit amb la bloggera Venus O’Hara.

http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/titol-programa/titol-audio/audio/784637/

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies

Vols concertar una primera visita o demanar informació?