• hola@quantumpsicologia.com
  • 93.414.38.95
  • hola@quantumpsicologia.com
  • 93.414.38.95
  • Estem al costat de Pl. Urquinaona

FAS EL QUE VOLS O EL QUE ELS ALTRES ESPEREN DE TU?

Les persones prenem decisions a diari, moltes de forma inconscient però si ens fixéssim podríem veure que al llarg d´un dia hem prés moltíssimes decissions. Algunes, menys importants o trascendentals i altres més prioritàries. Segons la P.N.L(Programació Neuro-Lingüística) prenem les decisions que creiem millor en el moment de la vida en el qual ens trobem i tenint en compte el que sabem en aquest moment.
Moltes vegades per decidir coses importants utilitzem diverses estratègies com fer llistes de Pros i contres, consultar amb alguna persona de confiança o amb alguna persona que sap del tema en qüestió, repasar la nostra vida i veure que hem fet quan estàvem en situacions similars.

Un altre aspecte que pot influir en les nostres decisions és el que pensaran els altres de nosaltres. Cada persona li donarà més o menys importància a aquest aspecte. Hi han persones que poden deixar de fer allò que volen per por a que no agradi a les persones que estimen. La opinió dels altres pot treure llibertat a la nostra vida si considerem necessària SEMPRE una aprovació dels altres.

Tenim clar que la llibertat acaba on comença la de les altres persones. Però la teva llibertat acaba si no és aprovada pels altres? Deixes de fer coses per por a no agradar? Faries les mateixes coses que fas si estiguessis sol o sola a la vida? Crec que val la pena reflexionar sobre aquestes qüestions per veure quin és el grau d´importància que li dónes a la opinió o aprovació dels altres.

Com tot no és blanc o negre, és la diferència entre desig i necessitat extrema. Pot desitjar la opinió de les altres persones i desitjar agradar-lis, però necessitat extrema és estar constantment intentant agradar als altres i això ens fa presos de la vida.
Què fer per sortir de la necessitat extrema d´aprovació dels altres?
– Has de tenir clar que mai agradaràs a tothom per molt que t´esforcis. Si agrades al 50% de persones que coneixes ja pots donar-te per satisfet/a. A tu tampoc t´agrada tothom.
– Tens una vida, el que decideixis serà per a tu. Has de viure la teva vida, les altres persones viuen la seva.
– Ocupa´t del teu creixement personal i sabràs allò que et fa més bé a la teva vida.
– Tens les teves idees i opinions, empodera´t! Les altres persones tenen les seves però no hi ha una sola manera de veure les coses. Totes les idees poden ser vàlides.
– Si t´equivoques podràs tornar a començar, d´això va la vida també. Les persones que t´estimen de veritat continuaran estant al teu costat.
– Escriu el teu guió de vida, allò que vols i cerca els recursos per aconseguir-ho. Tu ets la protagonista de la teva vida.

Lola Guerra Ruiz

Psicològa Col. n. 11389

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies

Vols concertar una primera visita o demanar informació?