• hola@quantumpsicologia.com
  • 93.414.38.95
  • hola@quantumpsicologia.com
  • 93.414.38.95
  • Estem al costat de Pl. Urquinaona

FACIS EL QUE FACIS, ESTARÉ AQUI

La vida a vegades ens posa en situacions que no hem viscut mai, hem de prendre decissions i actuar sense saber ben bé com fer-ho. Cadascú de nosaltres som diferents i davant de les situacions reaccionem de diferents maneres. A vegades ens sorprenem perquè fem alguna cosa que no pensàvem que faríem mai però és veritat que no sabem que farem fins que ens trobem en la situació. Quantes vegades diem: “ jo mai faria això…” i la vida et posa a proba i resulta que ho fas. La Programació NeuroLingüística explica que davant d´una situació fem sempre el millor que sabem amb els recursos i aprenentatges que tenim en aquell moment. Per això, si ens tornés a passar la mateixa situació estaríem en un altre moment vital i possiblement ho faríem diferent.

Quan expliquem a algú el que estem vivint normalment ens vols ajudar i ens podem trobar en diferents respostes:

  • La persona que ens diu el que pensa que hem de fer en aquella situació
  • La persona que ens diu : Com estàs? Et va bé fer-ho així?
  • La persona que no s´ha trobat mai però et dóna un consell de com ho faria si en un futur es trobés.
  • La persona que et dóna diferents alternatives davant d´aquesta situació.

El que està clar és que la vida no és 2+2=4, és molt més complicada i moltes vegades no hi ha una solució perfecta si no que cadascú fem allò que ens surt de dins.

Una vegada em van dir és millor no donar consells si no te´ls demanen, perque si el dónes i surt bé ets fantàstica però si surt malament és culpa teva. Els consells són una arma de doble fil i moltes vegades no volem consells, només volem que ens escoltin i que no ens diguim el que hem de fer. És molt més constructiu per cadascú de nosaltres viure segons el que reflexionem i sentim en aquell moment.

Crec que en general donem opinions sense saber ja que no estem en la situació de l´altra persona i encara que estem serà diferent perquè estem vivint un moment diferent depenent del nostre creixement. Hi han persones que són molt més sensibles a les opinions dels altres i això fa que poguin dubtar més o pensar que no estan fent el que és correcte. Realment, no hi ha una resposta correcta o incorrecta, hi han experiències.

Possiblement seria millor demanar allò que necessitem, m´agradaria que em donessis la teva opinió o un consell o per una altra banda poder preguntar si l´altra persona necessita la nostra opinió.

Com a psicologa moltes vegades els pacients demanen una resposta del que han de fer però no li podem donar perque li estaríem donant una resposta des de la nostra visió de la vida i és la pròpia persona que ha de trobar la seva resposta. El que si pot ajudar és fer reflexionar a la persona per guiar-la i que així pogui arribar a la resposta que en aquell moment és més adequada i l´ajudarà a aprendre.

El que si que ajuda és : Facis el que facis, estaré aqui.

Lola Guerra Ruiz

Psicologa Nº Col. 11389

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies

Vols concertar una primera visita o demanar informació?