QUINES PERSONES ET TRANSMETEN BONA ENERGIA?

Les persones sóm sociables, conectem amb les altres persones mitjançant la empatia. Cada vegada que interactuem amb algú es produeix un intercanvi emocional, és com si una part de les emocions de les altres persones les acabem sentint nosaltres. A vegades, l´intercanvi és molt petit, però altres vegades podem arribar a absorbir les emocions dels altres. Així estar amb una persona negativa que es queixa per tot pot provocar-nos una baixada d´energia i cansament.

Aquest intercanvi és el que anomenem contagi emocional, és important tenir en compte que es contagien les emocions de les persones amb les que passem més estones.

Quines persones et posen de bon humor?

És important saber quines persones de la nostra vida ens contagien “bon rotllo”, ens alegren el dia. És bó per nosaltres passar temps amb aquestes persones i intentar no estar tant de temps amb persones negatives, persones grises. Això no vol dir que no estem quan una amiga passi un moment dolent, això forma part de l´amistat i és necessari poder escoltar i compartir els problemes. Però aquesta situació és temporal, és compartir amb alguna persona que t´estimes una etapa dolenta de la seva vida.

Com són les persones que transmeten bon humor?

  • Saben escoltar, sense fer judicis innecesaris i fan les preguntes adequades per profunditzar en el tema, perque s´interessen sincerament per tu.
  • La seva vida és un exemple que ens motiva per fer les coses millor
  • Quan comparteixes temps amb aquestes persones et sents inmediatament millor
  • T´ajuden amb el seu sentit de l´humor a relativitzar els problemes i a no quedar-te atrapada en circuits mentals tancats.

Llavors si és bó passar temps amb aquestes persones, estaria bé passar menys temps amb persones negatives. Si aquestes persones que no et transmeten bon rotllo és obligatori passar estones amb elles, intenta estar només el temps estrictament necessari.

Si són persones que has escollit a la teva vida, pregunta´t : Tens l´ obligació de tractar amb aquesta persona? Si és que si, per qualsevol motiu, no donis tanta importància a les seves accions i paraules, enten que es comporta així perque veu d´aquesta manera la vida. Però no malgastis energia en canviar la seva manera de veure perque et desgastaràs i molt possiblement aquesta persona no canviarà.

Si la resposta és negativa, si no tens cap obligació d´estar amb aquesta persona, redueix el contacte perque et fa sentir malament.

Aquestes persones negatives o “tòxiques” contagien queixes de tot, veuen el costat negatiu de les coses i de les persones, fan judicis de tot i veuen problemes en les solucions. A vegades intentem qüestionar-les però sempre troben motius per no canviar, llavors és millor no deixar-nos contagiar massa.

A vegades busquem la solitud perque sentim decepció amb la gent i podem tenir raons. Però podem reflexionar si haviem escollit persones que no ens donaven bona energia.

Lola Guerra Ruiz

Psicologa nºCol 11389

 

 

 

Deja un comentario

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies