• hola@quantumpsicologia.com
  • 93.414.38.95
  • hola@quantumpsicologia.com
  • 93.414.38.95
  • Estem al costat de Pl. Urquinaona

SUPERAR UNA RUPTURA DE PARELLA

«No ho superaré mai», «No em tornaré a enamorar» o «Sense tu no sóc res» del grup musical Amaral són expressions que es poden escoltar quan alguna persona viu un trencament de parella. Les amistats, els i les familiars són les persones que acostumen a escoltar aquestes frases quan hi ha una separació. Superar aquesta ruptura és un procés dolorós que requereix temps.

 
No totes les separacions són igual. Infidelitat, discussions, conflictes no resoltes, necessitats diferents, projectes de vida allunyats o problemes de comunicació poden ser motius que porten a una parella o un dels seus membres a prendre la decisió de trencar la relació. Quan la ruptura es produeix de manera mútua, hi ha un convenciment que això no hagues funcionat. Quan això no passa, és més dolorós per part de la persona que rep la notícia del trencament. De totes maneres, encara que produeixi dolor, és necessari explicar els motius reals que han impulsat a prendre aquesta decisió perquè l’altra persona pugui entendre-ho i, posteriorment, elaborar-ho. La tristesa és l’emoció que apareix més sovint en un trencament i, fins i tot, acaba fent que es dubti de si es trobarà a una altra persona.

Superar un trencament d’una relació de parella implica elaborar un dol per aquesta pèrdua

 

 
En un principi, no t’ho acabes de creure i no pots deixar de pensar-hi. Comences a pensar en què ha passat, com és que no te’n havies adonat, què has fet malament… Expressar aquest desconcert i dolor és una bona forma d’assimilar-ho. Posteriorment a aquest desconcert inicial, apareixen les emocions de la tristesa, la ràbia i, fins i tot, el sentiment de culpa. Finalment, pots arribar a una etapa de serenitat on la pèrdua es pot convertir en un guany i, fins i tot, sentir que aquesta pèrdua ha significat un aprenentatge que et permetrà sentir-me millor amb tu mateix/a.

 

Què és necessari fer per enfrontar-se a la separació? Hi ha moltes formes de gestionar el dolor per una pèrdua, però el més important és que et puguis enfrontar al dolor assumint els teus propis sentiments. Travessar el teu dolor amb calma i paciència et pot permetre quedar-te amb el millor de la relació de parella. Acceptar el sentiment de pèrdua i tristesa és un bon pas per superar el dolor. Expressar la ràbia és una altra manera d’exterioritzar el que sents en aquests moments. Una bona estratègia és escriure una carta terapèutica dirigida a la teva exparella explicant-li tot el mal que t’ha fet i la ràbia que estàs sentint. Una vegada hagis escrit la carta, pots decidir cremar-la. És necessari no idealitzar l’altra persona per evitar reforçar el sentiment de culpa que hi pugui haver dins teu. Tal com diu l’idioma xinès, la paraula crisi es pot utilitzar en dos significats: perill i oportunitat. Quina vols escollir?

 

 

Recorda que la clau és la superació, no l’oblit

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies

Vols concertar una primera visita o demanar informació?