QUÈ ÉS UN PROCÉS DE COACHING?

 

El coaching ha existit des de fa molt de temps, des de la maièutica de l’antiga Grècia, la conversa socràtica, o en el llibre Els Diàlegs de Plató, podem trobar molts elements comuns al coaching com ara els reptes, l’anàlisi d’idees, o la recerca de sentit. En l’actualitat, el coaching s’ha inspirat en la figura de la persona que entrena a un equip esportiu, amb una funció de millora dels resultats, d’animació i motivació de l’equip. Per això en els últims anys s’ha fet popular la figura del coaching en les empreses per tal d’estimular el rendiment, i desenvolupant les habilitats i talents de les persones que formen part de l’organització.

Però què és el Coaching?

Podríem definir-ho com una conversa significativa que motiva per crear la vida que una persona vol viure.

En aquesta conversa es poden aclarir processos de pensament, se solucionen problemes, i s’estableixen compromisos per passar a l’acció i introduir canvis en les diferents àrees de la vida. La persona que inicia un procés de coaching es permet trobar solucions pròpies basades en allò que realment vol i necessita, desitja sortir de la negació dels problemes, o deixar de banda una postura defensiva, o superar l’estancament i la inèrcia d’una determinada situació.

Què pots esperar d’un professional del Coaching? Estimulació perquè et plantegis reptes i metes que et resultin motivadors i siguin congruents amb els teus valors, espera el millor de tu, busca noves opcions amb tu, t’ajuda a establir els passos que pots donar, confia en tu, t’acompanyarà en un camí transformador en el qual pots ampliar la teva capacitat d’acció, t’ajudarà a establir prioritats.

El recorregut del procés de coaching té un element central, la consciència de la persona, que ve determinada per la percepció de com ets, per què et comportes de determinada manera i com podries canviar aquesta manera per millorar la teva vida.

Aquest autoconeixement es completa amb l’anàlisi de les creences, necessitats i valors personals

En el camí del coaching la persona explora les àrees i elements que ja funcionen però vol millorar, fent una anàlisi de noves alternatives i escollint una per portar a terme i observar els resultats obtinguts. En aquest procés el coaching obre noves preguntes i interrogants, preguntes poderoses que incrementen la consciència de la persona i d’aquesta manera expandir o ampliar les seves possibilitats d’actuació.

Deja un comentario

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies